Tomasson gaat Nederlandse tweedeklasser trainen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Tomasson gaat Nederlandse tweedeklasser trainen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jon Dahl Tomasson gaat komend seizoen het Nederlandse Excelsior coachen. De Deense ex-aanvaller was de voorbije seizoenen al assistent bij de tweedeklasser.

Tomasson is in onze contreien vooral bekend als de ex-spits van Feyenoord Rotterdam. Tussen 1998 en 2002 maakte de 112-voudig Deense international immers het mooie weer in De Kuip. Het hoogtepunt in zijn Nederlandse verhaal was wellicht de winst in de toenmalige UEFA Cup met de Rotterdammers.

Via AC Milan, VfB Stuttgart en Villarreal belandde de inmiddels 36-jarige Deen opnieuw bij Feyenoord om er zijn actieve voetbalcarrière af te sluiten in 2011.

Daarop besloot Tomasson om het over een andere boeg te gooien en aan de slag te gaan als coach. De Deen kreeg meteen een aanbieding van Excelsior, nota bene de zusterclub van Feyenoord. Anno 2013 mag Tomasson het als T1 proberen bij de tweedeklasser. Sporza meldt dat hij een contract voor twee seizoenen tekende bij de voorlaatste uit de Jupiler League. Excelsior kon zich vorig seizoen uiteindelijk nipt handhaven in de Nederlandse tweede klasse.

“Ik vind het een geweldige uitdaging om als hoofdtrainer aan de slag te gaan”, liet Tomasson nog optekenen. “Ik ben dan ook blij dat Excelsior me die kans wil geven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties