Perbet: "Sta scherper dan ooit"

Perbet: "Sta scherper dan ooit"
Foto: © SC

Jérémy Perbet schitterde vorig seizoen ook in Spanje. Met Villarreal verzekerde de Fransman zich bovendien van een plaatsje bij de elite. Kan de goaltjesdief ook bevestigen in de Primera Division?

Perbet toonde zich bij RAEC Mons een echte doelpuntenmachine. Het lijkt een half mirakel dat de 28-jarige aanvaller nooit is weggeplukt door pakweg RSC Anderlecht of Standard. Ook in Spanje doet de Fransman gewoon waar hij goed in is: scoren.

In de Segunda Division nette Perbut elf doelpunten in achttien wedstrijden. Daarmee had de aanvaller een belangrijk aandeel in de promotie van The Yellow Submarine. Maar wat is zijn geheim?

Weegschaal

“De nieuwe trainer van Villarreal arriveerde ongeveer een week voor mij”, vertelt de ex-speler van onder andere Clermont Foot, Sporting Charleroi en Lokeren in La Dernière Heure. “Marcelino Garcia legde er meteen stevig de pees op en niet zonder resultaat. Iedere speler verloor sindsdien zo’n drie kilogram. Zelf sta ik scherper dan ooit.”

“We worden dagelijks gewogen en opgevolgd op de club. Wie ook maar een grammetje is bijgekomen mag in zijn portefeuille graven. Maar het werkt! In de competitie hebben we onze tegenstander vaak overvleugeld in de slotfase. We zaten gewoon frisser.”

Perbet merkt bovendien zelf op dat hij een enorme progressie maakte sinds zijn vertrek uit het Stade Tondreau. “Bij Bergen was ik zeker van een basisplaats. Hier moet ik elke dag in het rood gaan en hopen dat ik mag spelen. Op die manier sta je vanzelf enorm scherp.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties