Hayen: "Hoop dominant voetbal te brengen"

Jens Hoofteer
| 0 reacties
Hayen: "Hoop dominant voetbal te brengen"
Foto: © SC

Derdeklasser FCV Dender is begonnen aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Het verloor tegen Players 4 Contract met 2-3, maar daar hechtte niemand belang aan. Zeker trainer Nicky Hayen niet.

“Ik wist vooraf dat dit een moeilijke eerste match zou worden”, aldus de coach in Het Nieuwsblad. “We zitten met heel wat nieuwe spelers en het is nu vooral kijken in hoeverre die kunnen samen spelen. Een nieuwe ploeg bouwen, doe je niet in een handomdraai. We hadden een zware eerste trainingsweek achter de rug en ik wou zien hoe groot de vermoeidheid was bij balbezit.”

De derdeklasser verloor, maar het resultaat was volgens Hayen niet het belangrijkste. “Aan de uitslag hecht ik niet zoveel belang. Ik zag van onze kant twee knappe combinaties die tot een doelpunt hebben geleid, maar ook dat we te snel een tegengoal slikten. Van de concentratie, van de discipline en van de teamafspraken zullen we komend weekend op onze stage in Spa werk maken.”

“Voor ons is dit pas de beginfase van de voorbereiding en het is dan ook niet onlogisch dat we woensdagavond bij momenten het tempo moesten ondergaan. Ik had de jongens ook niet te veel opdrachten meegegeven. Ook daar zullen we tijdens de komende weken werk van maken.”

Hayen is allerminst ontevreden. “De jongens toonden bereidwilligheid om mee te werken aan dit mooie project waarin we zijn gestapt. We werken stap voor stap om zo te komen naar het dominante voetbal dat ik met deze groep wil en hoop te kunnen brengen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties