Opnieuw slecht nieuws voor Vilanova

Jens Hoofteer
| 19 reacties
Opnieuw slecht nieuws voor Vilanova
Foto: © SC

Tito Vilanova stopt als trainer van FC Barcelona. Voorzitter Sandro Rosell heeft zopas op een persconferentie in het bijzijn van technisch directeur Andoni Zubizarreta het vertrek van Vilanova bekendgemaakt. Bij Vilanova is opnieuw kanker vastgesteld.

“In de speekselklier van Vilanova werd onlangs een tumor ontdekt”, vertelde Rosell. Er wacht Vilanova dus opnieuw een zware behandeling.

 

Vilanova besliste om de functie van trainer bij Barcelona naast zich te leggen om zich volledig te kunnen richten op zijn herstel. De 44-jarige Spanjaard verbleef afgelopen seizoen al ruime tijd in New York om zich te laten behandelen voor keelkanker. Eind 2011 werd al een tumor in de speekselklieren verwijderd.

 

Barcelona zal in de komende dagen de opvolger van Vilanova bekendmaken. Tijdens de eerdere afwezigheid van Vilanova nam assistent-trainer Jordi Roura zijn taken als hoofdcoach waar. Verwacht wordt dat Joan Francesc Ferrer, die deze zomer bij de technische staf is gekomen, het de komende dagen van Vilanova overneemt tot er een nieuwe coach wordt aangesteld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties