Analyse Prognose: Seizoen van de bevestiging voor Waasland-Beveren

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Prognose: Seizoen van de bevestiging voor Waasland-Beveren
Foto: © SC

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

De start van voetbaljaargang 2013 - 2014 nadert met rasse schreden. De redactie geeft - in samenwerking met Herman Brusselmans - alvast een voorproefje. Wat mogen we de komende maanden verwachten van Waasland- Beveren?

Analyse vorig seizoen

Promovendus Waasland-Beveren ging via de eindronde naar eerste klasse, en had dus amper tijd om grondig het huiswerk te maken. Het begin van het seizoen verliep erg moeizaam, de ploeg uit het Waasland kreeg vijf goals binnen op Leuven en zes thuis tegen Club Brugge. Die 2-6 betekende het einde van coach Dirk Geeraerd. In die periode vlogen maar liefst zeven coaches in eerste klasse op de keien. Onder Glen De Boeck liep het beter. De ommekeer kwam er met de uitzege op AA Gent, met een sterke Lepoint, en het goedmaken van een achterstand in de modderpoel van Cercle. Uiteindelijk kon Waasland-Beveren zich vrij makkelijk redden.

Vooruitblik 2013-2014

Waasland-Beveren was alweer een duiventil deze zomer. De club uit het Waasland zag 13 spelers vertrekken en haalde er 16 bij. Eerst leek de aanval een zwak punt te gaan zijn, maar met de komst van Veselinovic en Trickovski versterkte Waasland-Beveren zich fors in dat compartiment. Verder geloven we dat Waasland-Beveren zal bevestigen in het tweede jaar eerste klasse. De twaalfde plaats is alvast onze prognose. Het verlies van de polyvalente Farssi, naar Lierse, is wel een aderlating. 

In&Out

IN:

Robin Henkens (KV Mechelen), Christian Santos (KAS Eupen), Hrvoje Cale (vrij), Renaud Emond (Exc. Virton), Mijusko Bojovic (Charleroi), Faycal Lebbihi (Grenoble, Zwi), Colin Coosemans (Club Brugge), Kenny Steppe (Heerenveen, Ned), Rami Gershon (Standard), Mbah Chimezie (Hakoach Maccabi Amidar Ramat Gan, Isr), Hanan Maman (Hapoel Tel Aviv, Isr), Robert Demjan (Podbeskidzie Bielsko-Biala, Pol), Milos Maric (Lokeren), René Sterckx (Anderlecht), Dalibor Veselinovic (Anderlecht), Ivan Trickovski (Club Brugge) en Nicolas Godemèche (Cluj, Roe).

OUT:

Augusto Da Silva (einde contract), Alain Pierre Mendy (einde contract), Sebastien Didier (einde contract), Mikaël Seoudi (einde contract), Ndabashinze Dugary (einde contract), Franco Zennaro (terug naar Standard), Daniël Cruz (einde contract), Rachid Farssi (Lierse), Jurgen Cavens (Cappellen), Kristof Lardenoit (KSV Temse), Sam Vermeylen (Berchem Sport) Wesley Sonck (einde contract), Barak Badash (terug naar Kiryat Shmona).

Blikvangers

Colin Coosemans
De jonge doelman won vorig jaar het pleit van Michael Clepkens en hield goed stand tot aan het einde van het seizoen. Het voormalig talent van Club Brugge kwam nu ook definitief naar de Freethiel. Met Kenny Steppe kwam er wel een te duchten concurrent bij.

Milos Maric
Milos Maric komt in rond de 70e minuut voor Ivan Leko, daarop kon je je horloge vorig seizoen zowat gelijkzetten. Maric was zijn statuut van semi-bankzitter beu en koos voor Waasland-Beveren. Als hij goed omringd wordt, kan het een erg goed seizoen worden. De middenvelder heeft niet alleen een pass in huis. Op vrije trappen is hij overigens ook heel gevaarlijk.

Ivan Trickovski
Ivan Trickovski moet voor ideeën zorgen vanop de flank. Hij komt ook over van Club Brugge, net als Coosemans, maar dan op huurbasis. De winger is wel erg onregelmatig. De ene wedstrijd is het alles, de volgende speelt hij een dramatische pot. Misschien kan hij nu echt doorbreken bij Waasland-Beveren en de ploeg dragen.

Wat denkt… Dirk Poppe?

“Mijn verwachtingen liggen iets hoger, maar ik kan me wel vinden in de twaalfde plaats”, aldus de manager van Waasland-Beveren. “Het doel is om mee te strijden voor de negende plaats. Op korte termijn willen we niet in degradatiegevaar komen en het thuis heel wat ploegen lastig maken.”

Het grote manco leek de voorhoede te gaan worden bij Waasland-Beveren, maar met de komst van onder meer Veselinovic lijkt dat euvel van de baan. “Hij zal de strijd aangaan met Robert Demjan, onze nieuwe Poolse spits. Nu ook Trickovski overkomt van Brugge hebben we ons op dat vlak versterkt. Ook Lebbihi valt beter mee dan velen dachten.

We kunnen ons niet meer wegsteken achter het excuus dat we geen scorend vermogen zouden hebben. Ook Milos Maric kan een doelpunt maken. We zoeken nog een controlerende middenvelder voor in zijn rug. Over het algemeen ben ik ervan overtuigd dat we individueel sterker zijn als vorig seizoen. Het is nu aan de coach om er een ploeg van te smeden.”

De mening van Herman Brusselmans

“Met al die ploegen uit het Waasland heb ik een band. Veel nog tegen gespeeld in de jeugd bij Hamme. Veel klop gekregen ook van het toenmalige Beveren. Ze zijn daar ooit eens kampioen geworden met een havenarbeider, een politieagent, een werkloze en een dakloze. Die gasten gingen om zes uur werken in de dokken en ’s avonds bekampten ze Barcelona na een boterham met smout. Die ploeg is altijd blijven hangen bij mij, die mogen erin blijven. Die periode met die Ivorianen was ook grappig, zo elf negers op dat veld. Die mannen konden fantastisch voetballen, maar het was erg naïef voetbal. Daar liep geen enkele speler tussen die een goal kon maken. Veel van die gasten zijn later wel ergens geraakt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties