Gillet blijft jarenlang geschorst: einde carrière?

Gillet blijft jarenlang geschorst: einde carrière?
Foto: © SC

De carrière van Jean-François Gillet zit er wellicht op. De Rode Duivel werd door de Italiaanse voetbalbond voor drie jaar en zeven maanden geschorst voor zijn aandeel in een omkoopschandaal. Nu werd ook het beroep van de doelman afgewezen.

Jean-François Gillet heeft – volgens de Italiaanse voetbalinstanties en gerecht althans – een duidelijk aandeel in het Calciocomesse-dossier. Vooral de wedstrijden Bari – Treviso en Salernitana – Bari worden als omgekocht gezien. En net in die wedstrijden zou Gillet een sleutelrol hebben gespeeld.

De doublure van Thibaut Courtois en Simon Mignolet bij de Rode Duivels hield zijn onschuld staande, maar werd toch tot een schorsing van drie jaar en zeven maanden veroordeeld. Het Nieuwsblad laat nu weten dat die schorsing ook in beroep werd bevestigd.

Voor de 34-jarige Luikenaar betekent het vonnis wellicht het einde van zijn carrière. Ook naar het wereldkampioenschap van volgend kalenderjaar kan Gillet dus fluiten. Silvio Proto, Thomas Kaminski en Koen Casteels worden gezien als potentiële vervangers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties