"Slechter dan die prognoses kan toch niet"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
"Slechter dan die prognoses kan toch niet"
Foto: © SC

KV Oostende viert vanavond haar wederoptreden in de Jupiler Pro League. De promovendus staat meteen voor een zware verplaatsing naar KRC Genk. Frederik Vanderbiest heeft alvast vertrouwen in de goede afloop. "De club heeft echt goed werk geleverd."

Het zou wel eens een welkomstfeestje in mineur kunnen worden voor KV Oostende. De promovendus trekt immers meteen richting Cristal Arena. Bovendien volgen de komende weken nog kleppers als Club Brugge, Zulte Waregem en Standard. Een goede start is – vraag dat maar eens in Cercle Brugge – van levensbelang. Geen wonder dat KVO met stip genoteerd staat als degradatiekandidaat nummer één.

“Ik vind dat de club echt goed werk geleverd heeft”, vertelt de oefenmeester in Gazet van Antwerpen. “De betere spelers zijn stuk voor stuk gebleven. Al speelden de meesten nooit op het hoogste niveau. Maar wellicht kunnen we de komende weken onze slag nog slaan op de transfermarkt.”

KV Oostende heeft met vier miljoen euro het kleinste budget bij de elite. “Het klopt dat we tot de laatste speeldag zullen moeten vechten tegen de degradatie, maar slechter dan die prognoses kan het niet. (lacht) Zo’n voorspellingen motiveren mijn groep alleen maar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties