Hoe word je wereldkampioen?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Hoe word je wereldkampioen?
Foto: © SC

Spanje wordt volgend jaar opnieuw dé te kloppen ploeg op het wereldkampioenschap in Brazilië. Fabio Capello meent alvast dat het succesrecept van Andres Iniesta en co eenvoudig te neutraliseren is.

Brazilië toonde op de afgelopen Confederations Cup dat Spanje niet oppermachtig is. De Goddelijke Kanaries stuurden de Spanjaarden in de finale van het kastje naar de muur en wonnen verdiend met zware 3-0-cijfers.

“In de aanloop naar de finale geloofde geen kat in de kansen van het thuisland”, vertelt Fabio Capello op de website van de FIFA. “De regerende wereld- en Europese kampioen kon namelijk het voetballen niet worden belet. Ik vond de manier waarop Brazilië Spanje onder druk zette op het middenveld interessant. Daardoor kwamen onder anderen Xavi en Iniesta nooit in hun spel.”

De selectieheer van Rusland blaast vooral de loftrompet voor zijn landgenoten. “Italië liet in de halve finale zien met welk wapen het Spaans systeem moet worden bestreden. Ze maakten de tegenstander nerveus door geen ruimte weg te geven op het middenveld en zelf het balbezit te controleren. In die wedstrijd werd de basis gelegd om Spanje te verslaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties