Vanaken: "Vraag me nu niet meer om in de verdediging te gaan spelen"

Vanaken: "Vraag me nu niet meer om in de verdediging te gaan spelen"
Foto: © SC

Hans Vanaken was de naam die zondagavond over ieders lippen vloeide. De 20-jarige jongeman had bij zijn debuut net twee knappe goals gemaakt op Anderlecht. En dat is niet iedereen gegeven.

Ondanks zijn opvallende kalmte zocht Vanaken tijdens de match toch een paar keer oogcontact met zijn aanhang in de tribune. "Mijn ouders zaten in het stadion en ook mijn vriendin Lauren, waarmee ik nu al een aantal maanden samen ben", verklaarde Vanaken. "Tijdens dode momenten in de match keek ik hun kant op."

Vanaken zal zijn vader er waarschijnlijk nog wel een paar keer op aanspreken, want hij beloofde hem te gaan jennen. "Ik mocht pas mee discussiëren als ik mijn eerste match in eerste klasse gespeeld had. Zijn goal twintig jaar geleden op Anderlecht kwam veel ter sprake. Ik denk dat ik nu ook een woordje mag meepraten", lachte hij.

Vanaken speelde zondag als tweede spits naast Harbaoui, maar hij heeft er al een aantal posities opzitten. "Ik begon bij Lommel als nummer tien, maar bij PSV heb ik ook centraal in de verdediging en op het middenveld gespeeld. Toen ik terugkeerde naar Lommel werd ik weer nummer tien. Maar vraag me nu niet meer om in de verdediging te gaan spelen. Dat ga ik niet meer kunnen", liet hij met een knipoog weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties