Rustig seizoen in tweede klasse of dromen van meer?

Rustig seizoen in tweede klasse of dromen van meer?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen begint ook tweede klasse aan zijn eerste speeldag. RWDM Brussels ontvangt dan Lommel United. Voetbalkrant.com nam tweede klasse onder de loep en licht alle ploegen door. In deel 2 de ploegen die een rustig seizoen voor de boeg zullen hebben volgens ons.

Door Aernout Van Lindt

Het is altijd een beetje koffiedik kijken aan het begin van een nieuw seizoen wie het moeilijk zal krijgen in het aankomende seizoen.

Toch laten we ons licht schijnen op de ploegen uit tweede klasse. Lees deel 1 nog eens HIER. In het tweede deel laten we de ploegen op jullie los die volgens ons een makkelijk seizoen zullen draaien in tweede klasse. Al mogen sommige ploegen misschien nog dromen van meer.

SV Roeselare

Roeselare heeft zijn moeilijkste seizoen uit de geschiedenis van de club financieel en sportief weten te overleven. Dit jaar kan het dus misschien weer naar boven beginnen kijken. Di Lallo zal dan wel moeten bewijzen dat hij er klaar voor is. 

WS Brussel

We geven het toe: we hadden wel wat verwacht van deze club. Er zjin een aantal topspelers en een aantal talenten - denken we aan Kylian Hazard. Met daarbij coach Wallemme leek WS Brussel klaar voor een mooi seizoen, maar ondertussen is die coach al weer weg nog voor het seizoen is begonnen. Muizenissen die top-6 in de weg zullen staan? 

Dessel Sport

Kan Bart Goor nog toveren? De middenvelder zag ondertussen tram 4 aankomen, maar blijft maar voetballen. Vorig jaar kende het als promovendus een leuk eerste seizoen zonder te veel problemen en dit jaar lijkt het zeker te kunnen bevestigen, al is het tweede seizoen misschien altijd lastiger dan het eerste.

RBD Borinage

Deze ploeg was vorig jaar verrassend goed, maar het is zeer de vraag of ze opnieuw kunnen stunten. De club zelf wil met een budget onder het miljoen euro zelfs enkel over het behoud praten, maar een vlot seizoen in tweede klasse zou al bij al moeten lukken voor dit team. Chemcedine El Araichi heeft tonnen ervaring van bij Kortrijk, Moeskroen, Roeselare en Bergen. Kan hij het team naar een nieuwe stunt leiden?

Tubeke

Tubeke kan evengoed voor een stuntje zorgen dit seizoen, al is nog maar de vraag of Onana ook dit seizoen weer doelpunten met hopen zal maken. Het nam ook wat spelers binnen van Standard, maar is Dussenne wel kwijt aan Bergen. Afwachten hoe snel Brogno het team kan smeden.

Lommel United

Lommel zou evengoed enorm kunnen stunten, maar we moeten wel stellen dat ze met Vanaken hun topspeler kwijt zijn. Guido Brepoels kent het reilen en zeilen binnen de tweede klasse, en hij is op zich wel blij met wat Lommel doet: "Ik hoop dat de tweedeklassers ook eens meer gaan inzetten op jong en Belgisch talent. Chapeau voor Lommel, dat resoluut voor de jeugd kiest. Zij kunnen komend seizoen bewijzen dat je het ook met eigen jeugd kan en. Ook zij moeten top-zes kunnen spelen."

Toch is Brepoels niet over de werking van elke club in tweede klasse even tevreden. “Bij andere clubs denk ik soms 'Waar zijn we toch mee bezig, jongens ...' Je kan in België bijvoorbeeld samenwerken met Standard, Racing Genk, Oud-Heverlee Leuven en jonge talenten van die clubs ervaring laten opdoen in tweede nationale.”

“Maar er ligt heel wat druk bij het bestuur. Ze moeten promoveren, want de tweede klasse is dood. Daarom investeren ze liever in spelers van buitenaf dan dat ze inzetten op Belgische jongeren.”

Morgen nemen we op Voetbalkrant.com samen met Brepoels ook de titelpretendenten onder de loep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties