PL-fans protesteren tegen toegangsprijzen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
PL-fans protesteren tegen toegangsprijzen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen woensdag vond in Londen een demonstratie plaats tegen de te hoge ticketprijzen in de Premier League. De fans snappen niet dat de prijzen blijven stijgen, terwijl ook de inkomsten jaarlijks de hoogte inschieten.

Afgelopen woensdag werd in het hoofdkwartier van de Football Association de kalender van de komende voetbaljaargang geloot. Terwijl de bonzen Tottenham Hotspurs, Liverpool FC, Chelsea en Manchester United enkele wedstrijden toewezen, vond op straat een protestmars plaats.

De Engelse fans pikken het niet langer dat de ticketprijzen jaarlijks de hoogte in schieten. En dat terwijl de FA vorig seizoen nog beloofde te willen meewerken aan het drukken van diezelfde prijzen. Ter illustratie: een avondje Premier League-voetbal kost al snel zestig euro en meer. En dan heb je nog geen hamburger of pintje achter de kiezen.

“Het werd tijd dat er eens een signaal werd gegeven door de fans”, vertelt woordvoerder en Liverpool-fan James McKenna. “Waar trekken we de lijn anders? Het loopt allemaal uit de hand. Nooit hadden clubs meer inkomsten en met het nieuwe televisiecontract stromen de miljoenen binnen, maar toch gaat de prijs voor een toegangskaartje de hoogte in.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties