"Indrukwekkend om voor zo'n publiek te voetballen"

"Indrukwekkend om voor zo'n publiek te voetballen"
Foto: © SC

Ken Van Damme is één van de vele youngsters die bij Aalst in de ploeg staat. De Ajuinen verloren op het veld van Antwerp, maar de middenvelder amuseerde zich wel op het veld.

Van Damme zag Antwerp verdiend winnen. "We wisten dat ze ons meteen bij de keel zouden grijpen en dat hebben ze dan ook gedaan. Ze verdienden een doelpunt eerste helft maar de lat hield ons twee keer recht. Op het einde van de eerste helft kwamen we paar keer opzetten en hadden we met Glouftsis twee kansen om te scoren maar jammer genoeg gingen die er niet in."

"In de tweede helft zitten we dan beter in de match, maar dan komen zij voor en vijf minuten later straffen ze balverlies bij ons af. Dan weet je dat het heel moeilijk wordt om nog terug te keren", vertelt Van Damme aan Voetbalkrant.com.

Van Damme wist ook waaraan hij zich mocht verwachten op de Bosuil. "Ik speelde vorig jaar ook al de openingsmatch op antwerp dus wist wel waar ik me aan kon verwachten. Het is en blijft natuurlijk indrukwekkend om voor zo'n publiek in tweede klasse te voetballen. Daarvoor doe je het als voetballer. Ze riepen hun ploeg 90 minuten naar voor."

Voor velen is Aalst een outsider, maar bij de spelers zijn de ambities gematigder. "Aalst zou zich normaal vlot in de linkerkolom moeten kunnen vestigen. We hebben een goede ploeg, die zeker kan stunten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties