De grootste talenten uit de Bundesliga

Timothy Collard
Timothy Collard
| 11 reacties
De grootste talenten uit de Bundesliga
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Bundesliga trekt zich morgenavond weer op gang. Veel topspelers in Duitsland, maar ook veel jonge kerels die op de deur van het eerste elftal kloppen bij hun club.

Door Timothy Collard

Welke jongens moeten we het komend seizoen in de gaten houden in de Bundesliga? Voetbalkrant.com stelde een elftal samen met de grootste talenten die actief zijn in de Duitse competitie.

Heel wat talent in Duitsland, maar ook veel jongens die al enkele jaren meedraaien bij hun club en al ervaring hebben op het hoogste niveau. Thiago Alcantara werd bijvoorbeeld niet opgenomen in het elftal omdat hij al meer dan veertig wedstrijden speelde in de hoofdmacht van Barcelona. Hetzelfde geldt voor Marc-André ter Stegen. Misschien wel het grootste talent bij de doelmannen, maar hij staat al meer dan twee jaar in doel bij Mönchengladbach.

We kozen voor jonkies die ofwel nog niet speelden bij hun club, nog niet op het hoogste niveau wisten door te breken, of voor spelers die vorig seizoen al de neus aan het venster staken en dit seizoen nog moeten bevestigen.

De uiteindelijke selectie

Doelman

Koen Casteels (Hoffenheim): Trapp, Leno, ter Stegen, Baumann,… De Duitse doelmannen barsten van het talent, maar de opgesomde jongens groeiden allemaal al uit tot vaste waarde in de voorbije seizoenen. Casteels daarentegen kende een woelig jaar. Hij leek eerste doelman te worden, maar in januari huurde hoffenheim Gomes. Onze landgenoot kwam toch weer boven water en begint nu als volwaardige nummer één aan het seizoen. Casteels werd vandaag (donderdag) ook opgeroepen als derde doelman bij de Rode Duivels.

Rechtsachter

Giulio Donati (Bayer Leverkusen): Leverkusen moest in het tussenseizoen afscheid nemen van Daniel Carvajal, die naar Real Madrid vertrok. Met Donati heeft de nummer drie van afgelopen seizoen echter een meer dan waardige vervanger aangetrokken. De verdediger kwam over van Inter, dat hem de afgelopen seizoenen uitleende aan Grosseto en Padova (Serie B). Hij deed het daar naar behoren, maar moet zich komend seizoen bewijzen op het hoogste niveau.

Centrale verdedigers

Luca Caldirola (Werder Bremen): Caldirola maakte net als Donati de overgang van Inter naar de Bundesliga. Hij moet bij Bremen de naar Dortmund vertrokken Sokratis Papastathopoulos vervangen. De Italiaan is een stevige verdediger én een geboren leider. Hij speelde de afgelopen jaren op huurbasis bij Brescia en Cesena en was op het EK U21 aanvoerder van de Italianen, die in de finale de duimen moesten leggen voor Spanje.

Koray Günter (Borussia Dortmund): In de persoon van Koray Günter staat alweer een Turkse Duitser voor zijn grote doorbraak bij geel-zwart. Bij Dortmund lopen er zo al twee rond met Sahin (koos voor Turkije) en Gündogan (koos voor Duitsland). In tegenstelling tot die twee is deze jongen een centrale verdediger en zal het wellicht niet makkelijk zijn om veel speelminuten te maken. Misschien dat een uitleenbeurt opportuun is, al zal Jürgen Klopp wel weten wanneer hij deze jongen voor de leeuwen moet gooien. Speelde bij de jeugd tot de U16 voor Turkije, maar koos vervolgens voor Duitsland.

Linksachter

Sead Kolasinac (Schalke 04): Deze linkspoot heeft zowel de Bosnische als de Duitse nationaliteit, maar gaf vorige maand nog aan dat hij voor de nationale ploeg van Bosnië kiest. Kolasinac lijkt goed op weg om een vaste waarde te worden bij die Königsblauen, al moet hij daarvoor wel Christian Fuchs uit de ploeg spelen.

Centrale middenvelders

Emre Can (Bayer Leverkusen): Bayern München liet deze bijzonder getalenteerde middenvelder gaan, maar bedong wel een terugkoopoptie. Der Rekordmeister is zich namelijk bewust van het potentieel van de stevige Turkse Duitser. Het is dus niet uitgesloten dat hij in de toekomst opnieuw in de Allianz Arena aan de slag gaat, maar om te beginnen mag hij zich dit jaar bij Leverkusen in de ploeg knokken. Ook Can heeft de keuze tussen de Turkse en Duitse nationale ploeg, maar speelde vooralsnog enkel voor de Duitse jeugdelftallen.

Rani Khedira (Stuttgart): Deze jongen is de broer van Real Madrid-speler Sami Khedira. Net als zijn oudere broer maakt Rani op jonge leeftijd zijn opwachting in de hoofdmacht van Stuttgart. Op dit moment draagt hij de stempel van ‘broertje van’ nog met zich mee, maar daar zou in de toekomst wel eens verandering in kunnen komen. Heeft met zijn 1m88 een al even imposant voorkomen als zijn zeven jaar oudere broer.

Aanvallende middenvelder

Leonardo Bittencourt (Hannover 96): De Duitser met Braziliaanse wortels versierde vorige zomer een transfer naar Borussia Dortmund, maar kon er door de stevige concurrentie niet doorbreken. Hannover verloste de spelmaker uit zijn lijden en gunt hem nu een herkansing op het hoogste niveau.

Flankspelers

Jonas Hofmann (Borussia Dortmund): Deze snelle rechtsbuiten werd in 2011 weggeplukt bij Hoffenheim en mocht afgelopen seizoen al een aantal keer invallen. Ondanks de stevige concurrentie op het middenveld van Dortmund zou deze nummer zeven komend seizoen wel eens kunnen ontbolsteren.

Hakan Calhanoglu (Hamburger SV): HSV legde deze aanvallende middenvelder vorig seizoen al vast, maar liet hem nog een jaartje rijpen bij zijn club Karlsruhe. Die club degradeerde naar derde klasse, waar Calhanoglu indruk maakte en zeventien keer scoorde in 36 wedstrijden. Kan komend seizoen veel opsteken van de ervaren Raphaël van der Vaart en meteen voor speelminuten gaan. In tegenstelling tot Emre Can en Koray Günter, ging Calhanoglu alleen nog maar in op Turkse nationale jeugdselecties.

Spits

Daniel Ginczek (Nürnberg): Deze aanvaller dankt zijn familienaam aan zijn Poolse grootouders. Ginczek speelde tussen 2007 en 2011 bij Dortmund, maar kon er nooit doorbreken. Die Borussen verhuurden hem de voorbije twee seizoenen achtereenvolgens aan Bochum en St. Pauli in tweede klasse. Bij die laatste club bloeide de spits helemaal open. Hij liet zien dat hij over torinstinct beschikt en legde er achttien in het mandje vorig seizoen. Nürnberg haalde hem definitief weg bij Dortmund en gunt hem een volwaardige kans in de Bundesliga. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties