Ligue 1: thuisfans aan het feest, Lille onderuit

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Ligue 1: thuisfans aan het feest, Lille onderuit
Foto: © SC

Het was het avondje van de thuisploegen in de Franse Ligue 1. Enkel Bordeaux kon een puntje rapen bij Toulouse. De verliespartij van LOSC Lille is dan weer verrassend.

In Frankrijk stond vanavond, op de wedstrijden van onder meer Paris Saint-Germain en AS Monaco na, de tweede speeldag op het programma. Vooral de thuisfans mochten vieren. Eerder op de avond won Marseille dan weer met 2-0 van Evian. Dat verslag kan je HIER nog eens nalezen.

Bastia versloeg Valenciennes met 2-0. Ook Nice en Saint-Etienne pakten de drie punten tegen respectievelijk Rennes en Guingamp. Saint-Etienne behoudt op die manier het maximum van zes op zes.

Lille ging dan weer verrassend onderuit in het Stade Auguste Delaune II van Reims. De Noord-Fransen scoorden in het slot van de wedstrijd nog via Marko Basa, maar het kalf was al verdronken. Het werd uiteindelijk 2-1. Bij Lille mocht de 18-jarige Belg Divock Origi (foto) in de basis starten.

Bordeaux was dan weer de enige ploeg die iets kon rapen op verplaatsing. De wedstrijd in Toulouse eindigde op een 1-1-gelijkspel. Beide doelpunten vielen net voor de rust.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties