Scorende Vleminckx onderuit tegen nieuwe leider

Timothy Collard

Björn Vleminckx is er maandagavond niet in geslaagd om zijn eerste zege van het seizoen te boeken in Turkije. De ex-spits van Club Brugge kwam tot scoren, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven tegen Besiktas.

De wedstrijd kon nochtans niet beter beginnen voor Kayseri Erciyesspor. Na elf minuten spelen kreeg de thuisploeg een strafschop en Björn Vleminckx faalde niet vanop elf meter: 1-0. Halverwege de eerste helft tekende Manuel Fernandes voor de gelijkmaker.

Vlak voor de pauze kwam Erciyesspor toch opnieuw op voorsprong. Dit keer was het Öztekin die Besiktas op achtervolgen aanwees. 2-1 was ook de ruststand en dus moest Besiktas vol aan de bak na de thee.

Besiktas doet het na de pauze

Dat begrepen de bezoekers als geen ander en na amper vijf minuten in de tweede helft hing Töre de bordjes terug in evenwicht. Besiktas drukte door en Escudé en Hugo Almeida maakten er uiteindelijk 4-2 van.

Besiktas klimt door deze zege naar leiding in de Turkse competitie. Geen enkel ander team slaagde er immers in om zes op zes te pakken na twee speeldagen.