Interview Shlomi Arbitman heeft veel werk morgen: "Ik ga iedereen groeten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Shlomi Arbitman heeft veel werk morgen: "Ik ga iedereen groeten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het verhaal van Shlomi Arbitman bij AA Gent is intussen gekend. Op handen gedragen door de fans, iets minder door de coaches. Met Bergen speelt hij morgenavond voor het eerst in de Ghelamco Arena.

Door Sander De Graeve

In het oude Ottenstadion was het een vaste routine. Wanneer de Israëlische spits het veld op kwam, rolde zijn voornaam over de banken. Een beetje zoals die van Barcelona hun Messi aanroepen: "Shlomi! Shlomi!" De aimabele spits is de supporters van Gent alvast nog niet vergeten.

"Ik wil de supporters van Gent nogmaals bedanken, ik vergeet ze niet. Het gaf me steeds vertrouwen wanneer ze mijn naam zongen. Zelfs als ik tegen Gent speel doen ze dat nog. Voor de wedstrijd ga ik ze dan ook altijd groeten. Dat ik nu wat meer werk zal hebben met dat groot stadion? Dat is geen probleem (lacht). Ik hoop dat het een vol huis wordt."

"Niet Shlomi tegen Gent"

De wedstrijd zelf is niets speciaals meer voor de spits. "Het is een normale partij, niet Shlomi tegen Gent. Het is niet de eerste keer dat ik tegen AA Gent speel. Vorig seizoen speelde ik ook tweemaal met Bergen tegen de Buffalo's."

De start van Bergen is rampzalig, maar Arbitman maakt zich geen zorgen. "We hebben een erg goed team en een goeie coach. Één punt uit vijf wedstrijden, ik denk dat niemand dit van Bergen verwacht had. We hebben één goed resultaat nodig en dan zijn we vertrokken. Er zit te vaak een groot verschil tussen onze eerste en tweede helft."

Gent pakt alvast steeds een doelpunt, daar liggen kansen voor Bergen. "Wij zitten met hetzelfde probleem, het overkwam ons tegen Zulte Waregem en Standard. Op elk moment kan je scoren in voetbal. Het is belangrijk dat we in Gent de drie punten pakken. Het zal moeilijk zijn, maar we hebben het nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties