Interview Zukanovic: "We zijn niet klaar voor play-off I"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Zukanovic: "We zijn niet klaar voor play-off I"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Ervin Zukanovic kreeg deze week een zware tegenslag te verwerken. De centrale verdediger liep een dubbele stressfractuur op aan het schaambeen en is volgens coach Fernandez twee maanden buiten strijd. Zijn blessure is niet het enige probleem bij Gent.

Door Sander De Graeve

Ervin, eerst werd gemeld dat je drie weken buiten strijd zou zijn, nu heeft Fernandez het over twee maand, wat denk je zelf?

“Hoe lang ik precies out zal zijn, weet ik niet. Dat laat ik over aan de dokters, die kunnen dat toch beter uitleggen. Blessures horen jammer genoeg bij het voetbal, ik moet het aanvaarden en me focussen op mijn revalidatie.”

Je blessure is een klap voor Gent dat het defensief al moeilijk heeft. De vorige wedstrijden slikte het steeds de eerste goal, heb je daar een verklaring voor?

“Ik heb er meerdere verklaringen voor, maar misschien moet ik daar niet te diep op ingaan. Het ligt alleszins niet enkel aan de verdediging. Enkel zij die niets van voetbal kennen steken de tegengoals enkel op de verdediging. We hebben veel problemen momenteel. Verdedigen begint bij de aanvallers, wij zijn de laatste gordel.”

Schort het dan aan de concentratie bij iedereen?

“We moeten inderdaad meer geconcentreerd zijn, daar moeten we aan werken. We kennen de problemen en moeten werken om uit deze mindere periode te komen.”

Kan Brecht Dejaegere, waarmee je in Kortrijk nog samen speelde, het team naar een hoger niveau tillen?

“Brecht kan ons helpen en ik ben blij dat hij erbij kwam, maar een team naar een hoger niveau tillen, dat kan niemand. We moeten met iedereen werken om te verbeteren. Zelfs al halen we een topspeler uit de Premier League zal dat niet lukken. Zo’n spelers moet je ook omringen, hé.”

AA Gent gaat resoluut voor de top-vier. Om in play-off I te geraken moet het afrekenen met heel wat tegenstanders. Zijn volgens jou Lokeren en Zulte Waregem de grootste concurrenten?

“We hebben veel concurrenten. Momenteel zijn we gewoon nog niet klaar voor play-off I, dat is de realiteit. We moeten veel beter gaan spelen. Elke match is moeilijk voor ons, dat merkten we al. We moeten nu dus nog niet te veel dromen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties