Pique: "Nieuw voetbal brengt verluchting"

Marc Van Den Noordgaete
| 2 reacties
Pique: "Nieuw voetbal brengt verluchting"
Foto: © SC

Gerard Piqué vindt opnieuw zijn draai bij Barcelona, ook al door de andere speelstijl die de club begint te hanteren. Hij dankt dit aan de frisse wind onder coach Tata Martino, die niet van het huis afkomstig is.

Barça leek op de terugweg na de finale van de Champions League in 2011, maar is in de Primera Division als een wervelwind vertrokken. Wat uiteraard veel goeds voorspelt voor de nabije toekomst en de hoop op een relance aanwakkert. "Geen toeval", zegt Piqué in de Italiaanse krant la Gazetta dello Sport.

Dezelfde stijl

"Met Pep Guardiola en Tito Vilanova hadden we twee trainers die uit de club zelf kwamen. Onder hen hebben we wellicht teveel aan dezelfde stijl - het tiki-takavoetbal - vastgehouden. Met Tata Martino kwam er een coach van buitenaf, en die legt ook andere accenten als het nodig is", citeert de Franse sportkrant L'Equipe de centrale verdediger.

Andere manieren

"Martino heeft wel dezelfde ideeën over balbezit, maar wil daar op verschillende manieren gebruik van maken. Heel positief om daarvan gebruik te maken, vooral omdat de tegenstanders ons te goed begonnen te kennen en hun spel instelden op het onze. Ook als we onder druk worden gezet, is de lange bal een optie geworden. Dit alles verandert ons spel, dat geeft verluchting", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties