Interview Belg onder de Fransen Provoost: "Jeugd krijgt toch kansen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Belg onder de Fransen Provoost: "Jeugd krijgt toch kansen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Provoost maakt met zijn Franse collega's bij Moeskroen- Peruwelz een uitstekende start door. De dochterclub van Lille staat fier aan kop in tweede nationale. Vaak staan er maar twee Belgen aan de aftrap, maar volgens de middenvelder krijgt de jeugd toch kansen.

Door Sander De Graeve

Moeskroen-Peruwelz begon als een trein aan het seizoen. "Met 16 op 18 mogen we gezien ons parcours zeker niet klagen. Naast de thuiswedstrijd tegen Antwerp zaten er ook al moeilijke verplaatsingen tussen bij onder meer Aalst, Dessel en Roeselare", aldus Provoost aan Voetbalkrant.com.

De ploeg laat zich niet meeslepen door het succes. "We zijn allemaal nuchter genoeg om te beseffen dat we er nog niet zijn. We moeten met de voeten op de grond blijven en het match per match bekijken. De prijzen worden pas op het eind uitgedeeld."

Moeskroen-Peruwelz lijkt op weg naar eerste nationale, maar is het daar klaar voor? "Qua infrastructuur wel. Sportief zal er nog iets extra moeten komen om in eerste klasse mee te draaien. Het is aan het bestuur om daarvoor te zorgen als we de promotie kunnen halen."

"In eerste klasse spelen er ook niet veel met enkel Belgen"

Na de overname door Rijsel kwam er een hele instroom van Franse spelers. Provoost is samen met Huyghebaert de enige Belg die in de basis staat. "Het is logisch dat er door de samenwerking met Rijsel veel Fransen aankomen. Ze kennen de Franse markt ook veel beter dan de Belgische. In eerste klasse spelen er ook niet veel ploegen met enkel Belgen", kaatst Provoost de bal terug.

Ondanks al dat Franse geweld krijgt de eigen jeugd nog steeds kansen. "Elke wedstrijd zitten er twee jongens uit de eigen jeugd in de selectie. In totaal trainen zo'n vier jonge gasten mee met de A-ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties