Steekt opnieuw een Belg de Europa League-beker in de lucht?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Steekt opnieuw een Belg de Europa League-beker in de lucht?
Foto: © SC

Vanavond begint de poulefase van de Europa League. Drie Belgische teams strijden mee voor Europese overwintering met daarbij een pak Belgen. Maar ook bij de andere clubs zitten nog wat landgenoten. Steekt er opnieuw een Belg een trofee in de lucht?

Door Aernout Van Lindt

Er zijn natuurlijk om te beginnen onze drie Belgische teams. Over de kansen van Racing Genk, Standard en Zulte Waregem hadden we het eerder al. Dat kan u HIER nog eens onder de loep nemen. De kansen op eindwinst voor onze Belgische teams zijn hoe dan ook gering. Toch is de kans aanwezig dat er binnen 9 maanden minstens een Belg de handen in de lucht kan steken.

Opnieuw Belg aan het feest?

De voorbije jaren was het alvast telkens raak in de Europa League. In 2011-2012 won Atlético Madrid de UEFA Beker, met Thibaut Courtois in doel. Vorig seizoen was het de beurt aan Chelsea, een bastion van Belgen. Eden Hazard miste dan wel die finale door een blessure, hij had zeker zijn aandeel in het behalen van de eindoverwinning.

Kan er ook dit jaar een Belg zegevieren aan het einde van het verhaal, als in het stadion van Juventus half mei de prijzen worden uitgedeeld? Het zou zomaar kunnen, want er zijn een aantal Belgen die present tekenen bij een aantal leuke clubs in de Europa League.

Wie komt het verst?

Bij de Belgen wordt het vooral uitkijken naar het trio van Tottenham. Vertonghen, Chadli en Dembélé maken behoorlijke kansen om met zijn drietjes de hoofdvogel af te schieten. 

Maar er zijn nog andere gegadigden voor de trofee 'Beste Belg'. Wat kan Bakkali bij PSV? AC Milan bleek te sterk in de voorrondes van de Champions League, maar in de Europa League moeten de Eindhovenaren een woordje kunnen meepraten. En wat te denken van Cavanda? Kan hij met Lazio nog eens een prijs pakken, vijftien jaar na de laatste Europese prijzen? Dat de finale in Turijn is, zal de Romeinen alvast zin geven om er echt voor te gaan. 

Met Lamah bij Swansea, Urko Pardo - die al eens werd uitgeschakeld en heropgevist met APOEL Nicosia - en het Belgenbastion AZ (Wuytens, De Winter, Heymans en Martens) zijn er nog een aantal landgenoten vanaf vanavond te vinden op de internationale velden. En er kunnen uiteraard nog Belgen opduiken uit de Champions League. (Zie ook het stuk over de lachende derdes HIER)

Wie wint de Europa League?

Vertonghen en co lijken op dit moment de favoriet om de Europa League te winnen. Gelooft u in de kansen van The Spurs? Waag er een gokje op bij Unibet. Als je 60 euro inzet op een eindoverwinning kan je 600 euro verdienen.

En wat als een andere Belg de prijs pakt? Dan kan je van 60 euro in geen tijd 1200 (PSV), 1500 (Swansea of Lazio), 3000 (AZ) of zelfs 15.000 euro (APOEL) maken - een echte aanrader! Heb je nog geen account bij Unibet? Maak dan snel een account aan via DEZE LINK en ontvang 60 euro aan wedtegoed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties