Fernandez: "Verkeerd geïnterpreteerd"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Fernandez: "Verkeerd geïnterpreteerd"
Foto: © SC

Victor Fernandez had het na de nederlaag op KV Kortrijk over een gebrek aan scorend vermogen bij AA Gent en voegde eraan toe dat zijn ploeg niet veel zou scoren dit seizoen.

Sander De Graeve in Gent

Het aanwezige journaille, ondergetekende incluis, zag daar een sneer richting bestuur en spelers in. Dat was alvast niet de bedoeling van de Spaanse oefenmeester. "Ik was verrast dat mijn uitspraak over het geringe aantal goals die we volgens mij zullen maken, geïnterpreteerd werd als een aanval op mijn spelers en het bestuur."

"Het enige wat ik bedoelde was dat we niet veel wedstrijden met een groot verschil zullen winnen dit seizoen. Het zou dom zijn van me om uit te halen naar mijn spelers of het bestuur. Zij bepalen immers mijn leven bij AA Gent."

Hij begrijpt de kritiek op het spel wel en sprak ook al met het bestuur. "Als je als coach zelf al zegt dat het een heel slechte match was, dan moet je niet schrikken als je in de media hetzelfde discours leest. Ik heb elke week een vergadering met Louwagie en de voorzitter. De sfeer was zoals anders, goed."

"Match tegen Kortrijk was stap achteruit"

Na de wanprestatie van zaterdag praatte hij ook met de spelers. "De wedstrijd tegen Kortrijk was een stap achteruit. Ik ben tevreden met de zelfkritiek van de spelers. Het was een groter probleem geweest hadden sommigen niet ingezien dat ze een minder niveau halen dan het vorige seizoen."

Fernandez ziet voorlopig een beter spel op training dan in de wedstrijden. "Op de trainingen halen we een hoger niveau, nu moeten we dat nog overbrengen naar de wedstrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties