Soetaers: "Het tactisch plan van Been klopte"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Soetaers: "Het tactisch plan van Been klopte"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Tom Soetaers analyseerde de wedstrijd van Racing Genk op Kiev voor Telenet en deed dat vandaag nog even over voor ons. De ex-speler van de Limburgers zag vooral dat het tactische plannetje van Mario Been werkte.

Het was toch een kleine verrassing dat Genk in het hol van de groepsfavoriet met de drie punten ging lopen. "Als je de wedstrijd bekijkt, is het misschien niet helemaal verdiend, maar Genk had ook zijn kansen. Op het einde begon Kiev te drukken en Köteles moest er nog twee uithalen, maar daarvoor staat hij er ook. Het tactische plan van Been klopte gewoon. Hij koos er op het einde voor om een mannetje meer op het middenveld te plaatsen en dat rendeerde", vertelt Soetaers aan Voetbalkrant.com.

"Als Genk 6 op 9 thuis pakt, zullen ze er dichtbij zijn"

Been paste zich ook amper aan de tegenstander aan. "Nee, hij behield wat goed was van de voorbije week en dat lukte. Hij is redelijk aanvallend blijven spelen. Van den Brom paste zich aan in Benfica. Ok, het had anders ook 2 of 3-0 kunnen worden, maar ik vind dat we als Belgen iets meer durf moeten tonen. Ik ben van het principe dat iets wat goed is niet veranderd hoeft te worden."

Genk heeft met de winst in Kiev wel drie gouden punten binnen. "Kiev blijft de favoriet in de groep, maar Genk heeft een serieuze bonus nu. Als ze thuis 6 op 9 kunnen pakken zullen ze heel kort bij die eerste twee plaatsen zitten."

"Vossen-Mboyo vergelijkbaar met Vossen-Ogunjimi"

En ook Soetaers zag dat het duo Mboyo-Vossen ook Europees zijn vruchten afwierp. "Ze scoorden wel niet, maar je ziet dat er muziek in zit. Ze zijn heel complementair en dat is blijkbaar een trent in België. Ik vind het een tweetal dat vergelijkbaar is met Vossen-Ogunjimi, waarmee Genk kampioen speelde. Vossen voelde zich toen ook beter met een spits naast zich die zich liet afzakken."

En daarmee hebben alle Belgische topclubs (buiten Club Brugge) zich bijna bekeerd tot de 4-4-2. "Dat is allemaal relatief. Als je Suarez tien meter lager zet, kan je bij Anderlecht met dezelfde spelers ook 4-3-3 spelen. Het belangrijkste is dat de spelers zich goed voelen op hun positie en dan komt de rest vanzelf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties