Van Ginkel out, De Bruyne heeft er weinig aan

Van Ginkel out, De Bruyne heeft er weinig aan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne heeft op papier een concurrent minder bij Chelsea FC. Marco Van Ginkel scheurde de voorste kruisbanden van de knie af en komt mogelijk het hele seizoen niet meer aan spelen toe. Voor Kevin De Bruyne is dat wel niet meteen een reden tot juichen.

Marco Van Ginkel viel tegen Swindon Town - in de League Cup - heel snel uit voro Chelsea. Dat kan je bovendien HIER nog eens nalezen. Uiteindelijk bleek dat hij zijn voorste kruisbanden van de knie afscheurde. Die is ondertussen - met succes - geopereerd, maar wacht een revalidatie van minstens een halfjaar.

De rest van het seizoen zal Mourinho dus niet veel meer gebruik kunnen maken van de diensten van de Nederlander - voor wie ook het WK in Brazilië op de helling komt te staan. En volgens sommigen ook een kans voor Kevin De Bruyne om zich in de gratie van de coach te spelen.

Of toch niet?

Het blijft maar de vraag of De Bruyne echt 'geholpen' is met de blessure van van Ginkel. Elke middenvelder minder is natuurlijk een extra kans voor de Rode Duivel, maar er zijn anderen die De Bruyne op dit moment uit het team houden.

Zo speelde van Ginkel nog minder dan onze Belg dit seizoen, terwijl Hazard, Oscar, Ramires en Lampard nog maar weinig minuten misten op het middenveld van Chelsea. Als De Bruyne zal willen spelen, zal het van hem zef moeten komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties