Wanneer sluit iedereen Fellaini in de armen?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 27 reacties
Wanneer sluit iedereen Fellaini in de armen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het leek een sprookje: Marouane Fellaini die in de allerlaatste minuten van de transferperiode zijn toptransfer naar Manchester United te pakken had. Onze landgenoot was in de wolken, maar de supporters en watchers van de recordkampioen zijn een maand later nog steeds niet overtuigd.

Door Timothy Collard

Nochtans liet Fellaini allesbehalve een slechte indruk na tijdens zijn eerste speelminuten in het shirt van The Mancunians. De Rode Duivel viel goed in tegen Crystal Palace en liet zich zelfs meteen opmerken met een prima afstandsschot.

Waar blijft die spelmaker?

Maar nog steeds zijn heel wat mensen niet overtuigd van onze landgenoot. Maar de vraag is het of het probleem echt wel bij Fellaini ligt. Er heerst vooral onvrede bij de achterban van The Red Devils omdat er creativiteit ontbreekt op het middenveld.

Heel wat spelmakers werden de voorbije maanden gelinkt aan United, maar uiteindelijk zakte geen van hen af naar het Theatre of Dreams. Fellaini werd aangetrokken, maar de Rode Duivel is niet het type middenvelder waar de supporters op zaten te wachten.

Alweer een werkpaard, dat weliswaar perfect in de filosofie van de club past, maar opnieuw geen echte 10. Iets waar United stilaan écht nood aan heeft. Dat zag je ook in de topper tegen Manchester City. De rivaal heeft spelers als Nasri en David Silva: creatieve jongens die een partij kunnen doen kantelen met één geniale ingeving.

United was vorig seizoen voor een wel heel groot deel afhankelijk van de doelpuntenproductie van ene Robin van Persie. De Nederlander laat zich in het spel betrekken en kan United beter doen voetballen, maar als hij er plots niet bij is dan loopt het heel wat stroever en is er niet meteen iemand die het verschil kan maken.

Wayne Rooney

Wayne Rooney kan dat, maar dan moet hij topfit zijn en zonder zorgen kunnen spelen. De Engelsman lijkt rustig aan naar zijn beste vorm terug te groeien, maar het is nog even afwachten of hij op een hoog niveau zal blijven acteren. Als Wazza top is, dan is hij dé man die het kan laten draaien. Hij staat dan als verbinding tussen het middenveld en de aanval en dan heeft United zelfs geen nieuwe spelmaker meer nodig.

Het is duidelijk: Marouane Fellaini zal nog serieus mogen knokken alvorens hij alle harten van de supporters kan veroveren. Wij twijfelen alvast niet aan de kwaliteiten van onze landgenoot, die zich moeiteloos moet kunnen aanpassen in het spelsysteem van de regerende Engelse kampioen. Een Rooney in vorm of toch nog een extra draaischijf op het middenveld kan de druk eventueel wel van Fellaini’s schouders halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties