Hoe "Iets?" meer kan zeggen dan 1000 woorden

Hoe "Iets?" meer kan zeggen dan 1000 woorden
Foto: © SC

Opmerkelijk gegeven na de wedstrijd tussen KV Mechelen en Boussu Dour. Terwijl Harm van Veldhoven aan zijn perspraatje begon in de catacomben van het stadion, passeerde Marc Uytterhoeven op weg naar buiten. Hij zei welgeteld 1 woord: "Iets?". Een situatieschets.

Aernout Van Lindt in Mechelen

Van Veldhoven was net aan het uitleggen dat KV Mechelen in de eerste helft soms te slordig was en iets te traag speelde. “Iets?”, vroeg Marc Uytterhoeven zich luidop af. En weg was hij. “Je moet naar hem niet luisteren”, pareerde van Veldhoven, om daarna zijn betoog verder te zetten.

In het ene woordje zat echter veel waarheid: Malinwa herpakte zich dan wel in de tweede helft en was – zeker in de omschakeling – behoorlijk tot goed, maar voor de koffie bracht het te weinig en speelde het bijwijlen inderdaad veel te traag en te veel naar achteren – ook tot ongenoegen van het publiek.

Tegen teams als Boussu Dour Borinage kom je daar natuurlijk mee weg, maar dit weekend wacht een wedstrijd in Genk en dan kan je een eerste helft als tegen Borinage cash betalen en er zelf eens vijf om de oren krijgen.

KV Mechelen toonde bijwijlen vlagen van grote klasse – de manier waarop de laatste doelpunten kinderlijk makkelijk tot stand komen en het zwierige spel dat de laatste twintig minuten op het veld kwam getuigen daarvan – en toch: te vaak is het ook net niet en daarin zal Malinwa snel moeten leren als het nog play-off I ambities wil koesteren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties