Sir Alex keert niet terug uit pensioen: "United is in goede handen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Sir Alex keert niet terug uit pensioen: "United is in goede handen"
Foto: © SC

Manchester United begon niet bepaald geweldig aan het nieuwe seizoen. De regerende kampioen staat na zes speeldagen op een teleurstellende twaalfde plaats met amper zeven punten. "Maar Manchester United is in goede handen", aldus Sir Alex Ferguson aan PBS.

Ferguson gaf er aan het einde van vorig seizoen de brui aan na jarenlange trouwe dienst op Old Trafford. In overleg met het bestuur werd gekozen voor David Moyes als opvolger en achter die beslissing staat Fergie nu nog steeds.

“Manchester United is in goede handen. Het komt wel goed met David Moyes, hij is een prima manager”, aldus Ferguson die een terugkeer van hemzelf helemaal uitsluit. “Je kan beter je geld weggooien dan het op mij in te zetten, want ik keer niet terug. Ik heb mijn beslissing genomen en de timing was perfect. Bovendien heb ik nu een nieuw leven.”

"Chelsea wilde me"

De legendarische Schotse oefenmeester deed ook een opmerkelijke onthulling in het interview. In 2003 benaderde Chelsea hem om coach te worden van het miljoenenteam in opbouw. Maar Ferguson bedankte.

“Ze stuurden een zaakwaarnemer naar me toe toen Abramovich de club net had overgenomen. Maar ik vertelde hen dat ze geen schijn van kans hadden om me in te lijven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties