Anderlecht lanceert cardiologische samenwerking met OLV Aalst

Anderlecht lanceert cardiologische samenwerking met OLV Aalst
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft donderdagmiddag zijn samenwerking met het OLV-ziekenhuis van Aalst bekendgemaakt. De spelers van paars-wit vanaf 14 jaar zullen onder meer om de twee jaar een hartscreening ondergaan op de dienst cardiologie.

"We willen onze verantwoordelijkheid nemen voor alle spelers en hun familie. Als topclub zien we het als onze opdracht om op het vlak van dit soort preventie de norm te stellen", aldus Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad.

Ook de spelers van de A-kern, de U21 en de Purple Talents zullen regelmatig een volledig cardiologisch onderzoek ondergaan. "Ik weet dat er binnen onze club een of twee spelertjes zijn, waarvan bekend is dat ze hartproblemen hebben, maar zij worden op dit moment goed begeleid en hun probleem is onder controle",  aldus nogVan Holsbeeck.

Ook krijgen de begeleiders van alle ploegen een cursus defibrileren. "Iedereen die bij onze jeugdspelers betrokken is, zal een cursus krijgen om dit toestel te kunnen hanteren’, zegt Van Holsbeeck die ook aangaf dat er AED's (automatische externe defibrillator) in het oefencomplex en het stadion worden opgehangen. "Die toestellen zijn heel makkelijk in gebruik en bevatten instructies, waardoor zelfs een leek ze kan hanteren", zegt OLV-cardioloog Peter Peytchev. "Het is in ieder geval een hele eer om met Anderlecht te kunnen samenwerken, en voor zover ik weet is dit uniek in België.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties