Bestuur Charleroi distantieert zich van 'pseudo-supporters'

Caroline Tonnelier
| 1 reacties
Bestuur Charleroi distantieert zich van 'pseudo-supporters'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eerder vandaag verscheen het bericht dat de Ultra's van Charleroi de verplaatsing naar Standard boycotten wegens te strenge veiligheidsmaatregelen. De club reageert door afstand te nemen van de zogenaamde 'pseudo-supporters'.

Aanleiding voor de verscherpte maatregelen die Sporting Charleroi oplegt, zijn de incidenten die vorig jaar plaatsvonden tijdens de match op Sclessin. Om problemen te vermijden, vragen de Carolo’s (een kopie van) de identiteitskaart voor wie wil meereizen én een verklaring op eer om geen amok te maken. Dat de Ulltra's van Charleroi weinig begrip kunnen opbrengen voor deze maatregel, kunt u hier nalezen. 

Met een officiële verklaring van het bestuur van Charleroi op de website neemt de club afstand van zijn ‘pseudo-supporters’.  Daarbij verwijzen ze naar de amokmakers, die aldus de club meestal zelfs geen banden met Sporting Charleroi hebben. De traditionele Carolo-supporters, die als lid van een supportersclub de meeste verplaatsingen meemaken, worden dan de ‘echte supporters’ genoemd.

Sporting Charleroi wijst er ook nog op dat het deze maatregelen neemt om nieuwe sancties te voorkomen. Op financieel vlak kostten de rellen Charleroi vorig seizoen meer dan 20 000 euro. Een match met gesloten deuren en het daaraan gelinkte inkomstenverlies willen de Henegouwers al helemaal vermijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties