Brussels Airlines: "Voor Brazilië groter toestel nodig"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Brussels Airlines: "Voor Brazilië groter toestel nodig"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels vlogen gisteren in stijl naar Kroatië. Brussels Airlines ontwierp voor de gelegenheid namelijk een sierlijk vliegtuig. "Het is de bedoeling dat we het toestel gewoon inzetten in ons dagelijks programma."

Door Cédric De Volder

Er speelde zich gisteren een uniek feestje af op de luchthaven van Zaventem. Een slordige drieduizend voetbalfans kwamen er de Rode Duivels uitwuiven bij hun afreis naar Kroatië. De sfeerreportage kan u HIER nog eens nalezen. Maar ook Brussels Airlines had een verrassing klaar voor onze nationale trots.

Eden Hazard, Thibaut Courtois en kornuiten vlogen immers met een speciaal ontworpen vliegtuig richting ex-Joegoslavië. Het toestel droeg onder meer de Belgische driekleur en het logo van de KBVB. “De Belgische voetbalbond contacteerde ons een poosje geleden om de vliegreis naar Kroatië voor te bereiden”, vertelt Kim Daenen van Brussels Airlines in een gesprek met Voetbalkrant.com. “We hebben dit idee dan samen uitgewerkt. Het zorgt dan ook voor een leuk plaatje en is positieve publiciteit voor beide partijen.”

“We hebben zelfs nog een tweede vliegtuig op die manier aangekleed”, gaat Daenen verder. “Het is immers zo dat er een reservetoestel klaar stond om eventuele problemen op te vangen. Hoe de toekomst van die toestellen er nu uitziet? Het is de bedoeling om de toestellen gewoon in ons dagelijks programma in te zetten. Het zou trouwens meer moeite kosten om alles opnieuw in de oorspronkelijke staat te herstellen, hé. (lacht)

De hype rond de Rode Duivels surft dus simpelweg verder. Een teambus is geen uitzondering, maar er zijn weinig teams die zelfs over een eigen ‘vliegtuigenpark’ beschikken. “We hopen natuurlijk dat we de vliegreizen van de Rode Duivels ook in de toekomst kunnen blijven verzorgen”, besluit Daenen. “Op naar Brazilië? Hopelijk, maar ik vrees dat er dan een groter toestel zal nodig zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties