Advocaat: "Iedereen is beter geworden van mijn vertrek bij België"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 60 reacties
Advocaat: "Iedereen is beter geworden van mijn vertrek bij België"
Foto: © SC

We zouden het bijna vergeten, maar in een niet zo ver verleden stond Dick Advocaat nog aan het roer bij de Rode Duivels. De Nederlandse oefenmeester bleef echter maar zes maanden aan als bondscoach om vervolgens naar Rusland te verkassen.

Advocaat was maandagavond te gast in het Canvas-programma Extra Time en gaf aan geen spijt te hebben van zijn vertrek bij de nationale ploeg. “Neen. Iedereen is er beter van geworden. Het was het enige jaar dat de bond winst heeft gemaakt, doordat ik mijn opstapclausule moest betalen”, grapte de Nederlander.

“Maar je ziet wel, België gaat nu naar het WK, dus is iedereen blij. Ik zag de Rode Duivels tegen Kroatië aan het werk, het ging zo makkelijk. Ik heb ook het idee dat Marc Wilmots het elftal perfect in zijn vingers heeft. Ik haalde hem er destijds bij en zag meteen dat hij een goeie coach zou worden.”

"Kompany is uitgegroeid tot de beste verdediger ter wereld"

Ook voor de spelers had de 66-jarige oefenmeester niets dan lof. “Nederland heeft misschien meer aanvallende kwaliteit met van Persie, Robben en Lens, maar defensief zijn jullie veel sterker. Courtois is grote klasse, hij hoort bij de drie beste doelmannen ter wereld. Kompany is bovendien uitgegroeid tot de beste verdediger ter wereld. Ik zie België tot veel in staat op het WK.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties