City boekt simpele overwinning

Joris De Wolf
| 0 reacties
City boekt simpele overwinning
Foto: © SC

Op de achtste speeldag in de Premier League trok het Manchester City van Manuel Pellegrini naar West Ham United. Zonder hun geblesseerde kapitein Vincent Kompany wonnen The Citizens eenvoudig met 1-3.

Het waren de blauwhemden die het sterkst aan de wedstrijd begonnen. Na een kwartier spelen vond de Braziliaan Fernandinho met een splijtende pass Sergio Agüero die makkelijk kon binnenschieten. City meteen op rozen. Nadien was het wachten tot de tweede helft. Opnieuw Sergio Agüero verdubbelde met een rake kopbal de voorsprong.

Echt lang konden de bezoekers niet profiteren van die dubbele voorsprong. Vijf minuten na het doelpunt van Agüero scoorde Ricardo Vaz Té de aansluitingstreffer. City ging dan een versnelling hoger spelen en tien minuten voor affluiten resulteerde dat in een prachtige goal. Agüero was alweer van goudwaarde, met een knap hakje zette hij David Silva op weg naar de 1-3 eindstand.

Door deze overwinning springt City over Everton en Southampton naar de vierde plaats. West Ham blijft hangen op een teleurstellende veertiende plaats. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties