Atlético Madrid laat koppositie liggen

Joris De Wolf
| 13 reacties

Atlético Madrid heeft niet van het puntenverlies van Barcelona kunnen profiteren om alleen aan de leiding te komen in de Primera Division. Diego Simeone en co gingen met 1-0 onderuit bij Espanyol. Onze landgenoot Thibaut Courtois was met een eigen doelpunt de antiheld bij Atlético.

Voor het eerst dit seizoen stonden er twee Belgen aan de aftrap bij Atlético. Naast vaste doelman Thibaut Courtois kreeg ook ex-Ajacied Toby Alderweireld de kans om zich te bewijzen. Beide speelden de volledige wedstrijd.

In de eerste helft waren er bitter weinig kansen voor beide ploegen. De bezoekers waren er een keer dicht bij, maar Koke zag zijn schot op de paal belanden. Na tien minuten in de tweede helft mocht de thuisploeg juichen. Bij een voorzet van Juan Fuentes belemmerde een aanvaller van Espanyol het zicht van Courtois. De nummer een van de Rode Duivels werkte het leer via zijn been in eigen doel.

Het lukte Atlético niet om nog tegen te prikken waardoor de Madrilenen hun eerste puntenverlies in deze competitie lijden. Jammer voor de troepen van Diego Simeone aangezien ze zo de koppositie verliezen aan Barcelona. Ook het record van meeste overwinningen bij de start van de competitie ziet Atlético aan hun neus voorbijgaan.