Vertonghen haalt het van Benteke

Joris De Wolf
| 2 reacties
Vertonghen haalt het van Benteke
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Premier League stond er vandaag het Belgenduel tussen Aston Villa en Tottenham Hotspur op het programma. De ploeg van André Villas Boas haalde het met 0-2. Enige smet op de overwinning: supporters van Tottenham gooiden een rookbom op het achterhoofd van de lijnrechter.

Bij de thuisploeg startte Benteke op de bank. Jan Vertonghen stond in de basis bij The Spurs. Moussa Dembélé zat op de bank. Nacer Chadli was er niet bij.  

Aston Villa startte het best aan de wedstrijd. Er waren kansen voor Gabriel Agbonlahor en Ashley Westwood. Toch waren het de bezoekers die op het halfuur op voorsprong kwamen. Man in vorm, Andros Townsend, scoorde zijn eerste van het seizoen. Na het openingsdoelpunt was Tottenham gevaarlijker, maar miste het de nodige creativiteit.

In de tweede helft was de eerste kans voor Paulinho, maar de Braziliaanse international vond Brad Guzan op zijn weg naar het doel. Ondertussen was Christian Benteke ingevallen voor de thuisploeg. Hij kreeg meteen twee goede kopkansen. Een ervan mikte hij over het doel van Lloris, de andere ging recht in de handen van de Franse doelman.

Aston Villa kreeg het deksel op de neus. Op het uur verdubbelde de Spanjaard Soldado de score. Na dat doelpunt was het vuur uit de wedstrijd. Aston Villa kon bijna niets meer klaarspelen. Bij de bezoekers viel Moussa Dembélé nog in. Tottenham komt door deze overwinning nu op drie punten te staan van leider Arsenal.

Bekijk hier de beelden van het incident met de rookbom: 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties