Booy: "Met lef spelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Booy: "Met lef spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ex-coach van Cercle Brugge Foeke Booy is aan een goed seizoen bezig bij Go Ahead Eagles. Vorig weekend speelde hij met zijn team nog verrassend gelijk tegen Feyenoord. Nu wacht een verplaatsing naar NAC.

"We moeten daar met lef, overtuiging en durf spelen, dan kunnen wij het NAC moeilijk maken", aldus Booy op de officiële website van Go Ahead Eagles. "Ik houd ervan initiatief te nemen. Anticiperen in plaats van reageren."

Hij ziet op dat vlak evolutie in zijn ploeg. "Daarin maken we stappen, daarin zit groei. Ik moet zeggen dat onze groep de basisvoorwaarden beleving en inzet wel heeft, maar ik denk dat we met lef en durf er nog meer uit kunnen halen. Daarop hebben we ook tactisch getraind."

Zich aanpassen aan de tegenstander, dat doet Booy liever niet. "Ik kies voor een systeem dat past bij een team en het systeem dat we nu spelen staat het dichtste bij deze spelers. Waarbij ik erop hamer dat verdedigen voorin begint en aanvallen achterin. Morgen zal NAC naar voren willen pressen en naar voren willen lopen, maar daar moeten wij niet voor weglopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties