Spaenhoven: "Er is maar één titel echt van belang"

Spaenhoven: "Er is maar één titel echt van belang"
Foto: © SC

KFCO Beerschot-Wilrijk maakt zich op voor een feestje. De Antwerpse eersteprovincialer kan zaterdag de eerste periodetitel op haar naam schrijven. "Maar eigenlijk telt enkel die ene prijs op het einde van het seizoen", is Urbain Spaenhoven eerlijk.

Door Cédric De Volder

Zaterdag ontvangt KFCO Beerschot-Wilrijk VC Herentals op het Kiel. De paarshemden kunnen de periodetitel binnenhalen, maar zijn toch op hun hoede voor het nummer elf uit de stand. “Ik heb al gemerkt dat onze tegenstander betere resultaten behaalt op verplaatsing”, legt Urbain Spaenhoven uit in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Maar eigenlijk zijn we altijd op onze hoede. Een wedstrijd tegen KFCO Beerschot-Wilrijk is voor onze reeksgenoten gelijk aan eentje tegen RSC Anderlecht voor een modale eersteklasser.. Elke ploeg stijgt boven zichzelf uit.”

Eigenlijk konden De Ratten de periodetitel afgelopen zondag al binnen halen, maar het verlies tegen FC De Kempen een week eerder kwam als een onverwachte mokerslag. “Al zullen we wellicht nog wedstrijden verliezen”, lacht de oefenmeester. “Al is het nu al duidelijk dat De Kempen onze voornaamste uitdager zal worden. De andere clubs zijn ondertussen al op een straatlengte gereden.”

"Wedstrijd te vergelijken met eentje tegen RSC Anderlecht"

Maar eerst die periodetitel. Met welk gevoel leeft de kleedkamer toe naar de wedstrijd van zaterdag? “Zo’n prijs bezorgt je toch al enige geruststelling, maar eigenlijk telt enkel de titel. Al is het natuurlijk leuk dat we de fans zaterdag al een cadeautje kunnen bezorgen. Ik heb echter geen schrik dat mijn groep de teugels zal vieren na het winnen van de eerste periode.”

Beerschot-Wilrijk lijkt ondertussen de verwachtingen in te lossen. Mag de titel de paarshemden eigenlijk ontsnappen? “Ik wil natuurlijk niet arrogant overkomen”, besluit Spaenhoven. “Maar we hebben van bij aanvang van het seizoen gesteld dat de titel ons grote doel is. Ik wil benadrukken dat ik daarvoor geen druk van bovenaf voel. Schrijf maar op: Urbain Spaenhoven verwacht van zijn spelers dat ze de titel pakken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties