Heerenveen haalt uit

Joris De Wolf
| 1 reacties

In de openingswedstrijd van de dertiende speeldag in de Eredivisie heeft Heerenveen makkelijk gewonnen van RKC Waalwijk. Het werd 5-2 in Friesland. Voormalig Lokeren-speler Alfred Finnbogason was met drie doelpunten de held van de avond.

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd. Na een halfuur spelen resulteerde dat in het eerste doelpunt van de avond. Otigba verschalkte doelman Seda en bracht de thuisploeg op voorsprong. 1-0 was ook de ruststand.

Na de pauze ging Heerenveen een versnelling hoger spelen. We waren amper drie minuten ver in de tweede helft toen Finnbogason van op de penaltystip de score verdubbelde. Net na het uur was de Ijslander daar opnieuw, op aangeven van Slagveer maakte hij er 3-0 van.

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Beauguel het nog even spannend, 3-1. Maar opnieuw Finnbogason en Ziyech maakten die treffer al snel ongedaan. Vlak voor affluiten zette Lamey de 5-2 op het scorebord. Door deze overwinning stijgt Heerenveen naar de negende plaats in het klassement. RKC blijft voorlaatste.