Ajax wint, PSV onderuit

Leander Mespreuve
| 1 reacties
Ajax wint, PSV onderuit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het blijft razend spannend in de Eredivisie. Op de dertiende speeldag haalde Ajax het eenvoudig op het veld van NEC. PSV verloor op het veld van NAC.

Ajax nam in de eerste helft afstand van zijn tegenstander. Siem de Jong bracht de Amsterdammers vlak voor het halfuur op voorsprong. Twee minuten later verdubbelde Boilesen de score en kon Ajax wat gas terug nemen.

Na rust scoorde De Jong zijn tweede van de middag en was alle spanning uit de partij. Eenvoudige zege voor de troepen van coach Frank de Boer die opnieuw naar de tweede plaats klimmen. Opmerkelijk: het is de eerste uitzege voor Ajax in de competitie. NEC blijft met amper negen punten op een degradatieplaats staan.

Concurrent PSV ging dan weer verrassend onderuit op het veld van NAC Breda. De Eindhovenaren kwamen vlak voor rust op voorsprong dankzij een doelpunt van Locadia. Na de thee verhoogde NAC de druk en dat resulteerde in een doelpunt van Kees Kwakman. PSV probeerde nog de drie punten mee te pakken, maar kreeg vlak voor tijd het deksel op de neus. Opnieuw Kwakman bezorgde de mannen uit Breda een delirium.

Door het verlies blijft PSV op een troosteloze achtste plaats staan, al kan dit gerelativeerd worden. In het knotsgekke klassement van de Eredivisie staat de top-8 op amper vijf punten van mekaar. Bij NAC speelde Sepp De Roover de hele partij, Bakkali zat niet in de selectie bij PSV.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties