Ouderdomsdeken Van Buyten: "Makkelijker als je omringd bent door topspelers"

Ouderdomsdeken Van Buyten: "Makkelijker als je omringd bent door topspelers"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Volgende zomer is hij er 36, maar Daniel Van Buyten is nog steeds belangrijk voor Bayern München en de Rode Duivels. De ancien beleeft in de herfst van zijn carrière misschien wel de mooiste momenten.

Bij Bayern krijgt hij zelfs meer speeltijd als vorig seizoen en bij de Rode Duivels is hij tijdens de kwalificatiecampagne zelfs de centrale verdediger met de meeste speelminuten achter zijn naam. "Dat heeft allemaal te zien met de situatie. Bij Bayern speel ik misschien wel in de beste ploeg ter wereld en bij de Rode Duivels ben ik omringd door allemaal topspelers. Dat maakt het makkelijker om zelf goed te spelen."

Voor Van Buyten kan het WK zijn laatste wapenfeit als Rode Duivel zijn, maar dat is nog niet zeker. "Weet je, als Wilmots zegt dat hij me daarna nog nodig heeft, zal ik moeilijk nee kunnen zeggen. Maar voor het EK 2016 zal ik er 38 zijn. Er zijn steeds minder spelers die het dan nog kunnen opbrengen. De voetballers van tegenwoordig zijn ook allemaal jonger begonnen. Het kan zijn dat het WK mijn laatste wedstrijden zullen zijn, maar dat is helemaal nog niet zeker. Zo ver vooruit denk ik nog niet. Ik geniet nu gewoon van wat er allemaal gebeurt", zei de man die de laatste matchen voor de Rode Duivels op hoog niveau speelde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties