Het herfstrapport van Sporting Charleroi: geslaagd

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Het herfstrapport van Sporting Charleroi: geslaagd
Foto: © SC

Met 15 speeldagen op de teller is de Jupiler Pro League halfweg. Wie ligt op koers en wie blijft onder de verwachtingen? Dagelijks nemen we, samen met een speler, twee teams onder de loep om een tussentijdse balans op te maken. Op de elfde plaats vinden we Sporting Charleroi.

Door Sander De Graeve

De ambitie

Sporting Charleroi zette als doel een rustig seizoen in de middenmoot. "Als we aan het eind op een veilige plek midden in de rangschikking staan, zal ik tevreden zijn, maar een coach wil natuurlijk altijd meer", aldus Felice Mazzu aan het begin van het seizoen op de RTBF.

De cijfers

Sporting Charleroi lijkt dit seizoen wel de processie van Echternach te lopen. Bij elke twee stappen vooruit na een mooi resultaat volgt een week later vaak een koude douche en dus een stap achteruit. Zo ging het na twee overwinningen plots de boot in tegen KV Oostende.

Charleroi legt bij vlagen fantastisch voetbal op de mat, vooral via draaischijf Onür Kaya, maar kan dat haast nooit omzetten in resultaten. De ergste voorbeelden waren de partijen op Standard en thuis tegen KV Mechelen. Op amper vier dagen tijd zagen de Carolo's vier punten door de neus geboord. In beide matchen verdienden de Zebra's de drie punten, maar gooiden late tegentreffers roet in het eten.

Het rapport

Sporting Charleroi slaagt met de hakken over de sloot in het herfstrapport van Voetbalkrant.com. Charleroi heeft een ploeg die het elke eersteklasser moeilijk kan maken, maar een lijn of een constante in de prestaties is ver te zoeken. Mits wat meer efficiëntie en concentratie zien we de Carolo's in de terugronde zeker nog enkele plaatsjes winnen.

Mandanda: "Absoluut niet tevreden"

Parfait Mandanda kan zich vinden in het rapport van Voetbalkrant.com. Ook hij vindt dat het best wat meer mocht zijn. "Ik ben niet helemaal tevreden met onze eerste seizoenshelft. We hebben te veel punten verloren op een erg domme manier."

"Volgens mij verdienen we op dit moment rond de 22 punten, met die 15 die we nu hebben kunnen we dus absoluut niet tevreden zijn. We spelen goed, maar de resultaten volgen niet. We zien ook elke week belangrijke spelers uitvallen, dat helpt ook niet."

Toch kijkt hij positief vooruit. "We moeten die vijftien volgende matchen goed aanpakken. We moeten met iets meer métier onze thuismatchen afronden en eens wat punten buitenshuis halen. Dan komt alles in orde voor Sporting Charleroi."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties