Van der Elst: "Ik zag een hele sterke Hazard"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Van der Elst: "Ik zag een hele sterke Hazard"
Foto: © SC

De Rode Duivels faalden donderdagavond voor hun eerste grote test in aanloop naar het WK van volgend jaar in Brazilië. Moet Marc Wilmots zwaar tillen aan de 0-2- nederlaag tegen Colombia? Voetbalkrant.com vroeg het aan voormalig international Franky Van der Elst.

Ondanks de 0-2-nederlaag zag Van der Elst ook meerdere lichtpunten bij de Rode Duivels. “Je moet hier niet al te veel conclusies aan vastknopen. Het was een hele goeie wedstrijd, vanaf het eerste fluitsignaal. Beide landen wilden er iets van maken en legden goed voetbal op de mat.”

"Sterke Hazard en Standard-driehoek gezien"

“Ik zag ook een sterke Eden Hazard en ook de zogenaamde Standard-driehoek op het middenveld deed het heel erg goed. Dat liep al een paar keer goed en Fellaini, Witsel en Defour onderstreepten dat gisteren nog maar eens.”

Maar het schoentje knelt vooral bij de afwerking. Daar waar de Colombianen zich efficiënt genoeg toonden, lieten de Rode Duivels enkele goeie kansen liggen. “Je moet je kansen afwerken, hé. Als je dat niet doet, dan mag je zelf niets weggeven. Dat gebeurde echter wel en de tegenstander maakt dan wel dat goaltje.”

"Leerrijke interland"

“We hebben het na die achterstand nagelaten om terug in de wedstrijd te komen. Maar al bij al was het een heel leerrijke interland. Die nederlaag kan goed uitpakken en de jongens zullen nu weten dat iedereen top moet zijn op het WK”, besluit Van der Elst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties