Duitse scheidsrechters binnenkort met Google Glass?

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Duitse scheidsrechters binnenkort met Google Glass?
Foto: © SC

De Duitse voetbalwereld is nog steeds in de ban van het spookdoelpunt dat onze landgenoot Koen Casteels slikte tegen Bayer Leverkusen. Om dergelijke situaties te vermijden wordt nu zelfs geopperd om in de toekomst gebruik te maken van Google Glass.

Het idee komt van de Duitse scheidsrechtersbaas Andreas Rettig, de tegenhanger van Robert Jeurissen bij onze oosterburen. Hij oppert het voorstel in een interview met de Süddeutsche Zeitung. Door gebruik te maken van het hulpmiddel zouden de scheidsrechters onmiddellijk tv-beelden kunnen opvragen om een correcte beslissing te nemen.

Het gebruik van videobeelden bij voetbalwedstrijden kent nog steeds heel wat tegenkanting, maar Google Glass zou een oplossing kunnen bieden. “Het grote argument tegen het gebruik van videobeelden is dat de scheidsrechter niet langer de eindbeslissing zou nemen. Wanneer hij zich echter niet moet beroepen op een externe bron en dankzij Google Glass zelf de situatie snel en accuraat kan beoordelen, is dat een ander verhaal,” aldus Rettig.

Het standpunt van de Duitse clubs omtrent dit voorstel is nog niet bekend. Volgende week staat echter een vergadering gepland waarbij het idee besproken wordt en wellicht krijgen we dan al wat meer duidelijkheid. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties