Reactie Tshimanga: "Yarmolenko moet mijn truitje maar vragen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Tshimanga: "Yarmolenko moet mijn truitje maar vragen"
Foto: © SC

Genk boekte een puike 3-1 overwinning tegen Dinamo Kiev maar Derrick Tshimanga kende geen makkelijke avond. Dat kan ook moeilijk anders wanneer je Yarmolenko tegenover je krijgt. "Hij is de beste tegen wie ik ooit speelde", bevestigde de linksachter.

Door Robby Morren

"Ik heb het truitje van Yarmolenko helemaal niet gevraagd. Hij moet het mijne maar vragen", lachte Tshimanga. Hij gaf wel toe dat de Oekraïner de beste tegenstander is die hij ooit in de ogen keek. "Yarmolenko is de beste speler uit hun competitie en hij is ook de beste waar ik ooit tegen voetbalde."

De 3-1 zege deed deugd na de pandoering aan de kust. "We moesten onze supporters nu ook wel iets teruggeven. Het verschil met zaterdag zat vooral in de mentaliteit die we op het veld brachten. De spirit die we tegen Dinamo Kiev gebracht hebben, moeten we altijd brengen."

"Tegen OHL niet dezelfde fouten maken als tegen Oostende"

Nochtans zag het er na tien minuten niet goed uit, Genk kwam op achterstand. "De eerste 20 minuten hadden we het moeilijk maar we hebben na die 0-1 rustig gereageerd, we zijn goed blijven voetballen", aldus Tshimanga tegenover Voetbalkrant.com.

De blauwhemden pakken voor het tweede jaar op rij de groepszege in de Europa League. "Dit is het perfecte scenario. Dit is een hele knappe prestatie van de ganse club. Zondag moeten we deze lijn doortrekken tegen OH Leuven en niet dezelfde fouten maken als tegen Oostende."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties