Lukaku opnieuw van goudwaarde voor Everton

Joris De Wolf
| 17 reacties

In Engeland stonden er deze namiddag vijf wedstrijden van de dertiende speeldag op het programma. Het Everton van onze landgenoten Romelu Lukaku en Kevin Mirallas haalde verschroeiend uit. Leider Arsenal deed het zuinig tegen Cardiff City.

Everton – Stoke City: 4-0
Everton maakte deze namiddag brandhout van Stoke City. The Toffees maakten vooral het verschil na de pauze. In de eerste helft viel er een doelpunt te noteren. De Spanjaard Deulofeu scoorde vlak voor affluiten de 1-0.

Na de pauze ging Everton een versnelling hoger spelen. Voor het uur zorgden Coleman en Oviedo voor de 3-0. Tien minuten voor affluiten maakte Romelu Lukaku er met zijn achtste van het seizoen nog 4-0 van. Hij kreeg van zijn trainer Martinez nog een applauswissel. Kevin Mirallas kreeg ook nog enkele speelminuten, hij verving vijf minuten voor het einde nog Steven Pienaar.

Cardiff City – Arsenal: 0-3
Arsenal was het aan zijn status verplicht om de drie punten mee te pakken uit Wales. Op het halfuur maakte Ramsey er op aangeven van Mesut Özil 0-1 van. Voor de Welshman al zijn zevende treffer van het seizoen.

Vijf minuten voor affluiten maakte Mathieu Flamini er nog 0-2 van en in de toegevoegde tijd maakte Ramsey met zijn tweede treffer van de namiddag het feest compleet bij de Londenaren. Onze landgenoot Thomas Vermaelen bleef 90 minuten op de bank.

Dankzij deze overwinning blijft Arsenal ook na dit voetbalweekend aan de leiding in de Premier League. Ze hebben nu zeven punten voorsprong op eerste achtervolgers Liverpool en Chelsea die morgen nog in actie komen.