Vier Belgen in top-100 beste voetballers ter wereld

Caroline Tonnelier
| 14 reacties
Vier Belgen in top-100 beste voetballers ter wereld
Foto: © SC

Vier Rode Duivels hebben een plaats gekregen in de lijst van de 100 beste voetballers ter wereld van het Britse magazine Four Four Two. De hoogst gerangschikte landgenoot is Vincent Kompany op plaats 30.

De vier Belgen die de lijst haalden zijn allen eigendom van een Engelse club. De beste Belg is volgens Four Four Two Vincent Kompany. Volgens het magazine is hij hét voorbeeld van een moderne topverdediger.  In de top-50 vinden we nog een tweede Rode Duivel terug. Thibaut Courtois staat op de 50e plaats. Het voetbalblad is van mening dat het niet lang meer zal duren voor hij de plaats van Cech bij Chelsea overneemt.

Wat verderop in de lijst vinden we ook nog Eden Hazard terug. Hij haalt de 54e plaats als ‘enige spelmaker in de ogen van José Mourinho, met een steeds grotere invloed bij The Blues’. Tenslotte is Four Four Two ook onder de indruk van de prestaties van Jan Vertonghen en dan vooral van zijn tackles.

Helemaal bovenaan prijkt Cristiano Ronaldo, voor Lionel Messi en Franck Ribéry. Opvallend genoeg is Zlatan Ibrahimovic slechts zesde. Falcao en Iniesta worden hoger ingeschat. De volledige lijst kunt u hier vinden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties