Reactie Bruno opgelucht: "Alles lukte dus wou ik die penalty trappen"

Bruno opgelucht: "Alles lukte dus wou ik die penalty trappen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een schitterende goal, acties die allemaal lukten en dan... een gemiste penalty. Gelukkig voor Massimo Bruno scoorde Aleksandar Mitrovic nog in de slotfase: "Anders had ik er niet van geslapen", kon hij er achteraf wel mee lachen.

Bruno speelde waarschijnlijk zijn beste match van het seizoen en was de meest dreigende speler van Anderlecht. Die gemiste penalty had echter alles kunnen verbrodden. "Die penalty blijft door mijn hoofd spoken", aldus de rechterflankspeler. "Ik heb al een paar strafschoppen tegen Delle genomen in het verleden en ik weet dat hij duikt. Ik wou de bal dus op hoogte trappen, maar het was iets te hoog..."

"Ik kreeg als ballenraper het truitje van Vanden Borre"

Het leek er op dat die gemiste elfmeter Anderlecht punten zou gaan kosten. "Ik moet Mitrovic bedanken om me te redden. Die fase zou me anders lang blijven achtervolgen zijn", aldus Bruno die voorafgaand aan de penalty wel een discussie had met de Serviër. "Hij wou ook trappen, maar ik was aangeduid en ik voelde me goed. Alles lukte en dus wou ik ook die strafschop trappen. Hij had daar niet over moeten discussiëren, want ik stond bovenaan het lijstje. Kouyate en enkele andere spelers kwamen tussenbeide en dat loste alles op. Nee hoor, dat haalde me niet uit mijn concentratie."

Ondertussen begint de rechterflank Vanden Borre-Bruno wel te renderen. "Ik voel me goed met Anthony in mijn rug en de automatismen worden ook steeds beter. En het zal nog verbeteren. Ik vertelde hem al vaak het verhaal dat ik ballenraper was bij een match van de nationale jeugd en dat hij me achteraf zijn truitje gaf. Hij is al heel lang een voorbeeld voor mij", lachte Bruno.

"Linkervoet is een catastrofe"

Men zou het bijna vergeten, maar Bruno scoorde ook een heel knap doelpunt. "Mijn eerste met links in de competitie denk ik", glimlacht hij. "Mijn linkervoet is eigenlijk een catastrofe, maar vandaag deed hij zijn werk. Heel knap ook hoe Vargas plaats maakte voor mij. Ik ga enkele verdedigers voorbij en ik kon doorgaan op mijn elan. Ik blijf werken om mijn statistieken elke week op te krikken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties