Late winst voor Lille in topper, nieuw verlies voor Jacobs

Caroline Tonnelier

Vanavond stond in Frankrijk de topper tussen Lille en Olympique Marseille op het programma. De Noord-Fransen konden in extremis de drie punten thuishouden dankzij een doelpunt van Roux. Valenciennes leed op het veld van Nantes een nieuwe nederlaag.

Lille-Olympique Marseille 1-0

Lille zette ook in de topper tegen Olympique Marseille zijn uitstekende reeks verder. In de eerste helft waren de verdedigingen de baas boven de aanvallende compartimenten, al waren er aan beide kanten voldoende offensieve intenties. Na de pauze kwamen de bezoekers een aantal keer gevaarlijk opzetten, maar doelman Enyeama toonde zich nog maar eens onklopbaar. De keeper van Lille incasseerde al sinds half september geen tegendoelpunt meer. De match leek op een scoreloos gelijkspel af te stevenen, maar in blessuretijd besliste Roux daar anders over. Met een kopbaldoelpunt bezorgde hij zijn team de zege. Lille houdt zo de druk op PSG hoog.

Nantes-Valenciennes 2-1

Nantes kon na twee opeenvolgende nederlagen opnieuw aanknopen met de overwinning. In eigen huis kwam het nochtans vroeg in de tweede helft op achterstand door een treffer van Saez. Enkele minuten later bracht Bedoya de stand opnieuw in evenwicht en de wedstrijd leek te gaan eindigen op een 1-1 gelijkspel. Twintig minuten voor het einde had de thuisploeg immers nog dé kans op de 2-1 gemist toen een penalty van Djordjevic gestopt werd door Penneteau. Vlak voor affluiten bezorgde Aristeguieta de thuisploeg toch nog de zege en Valenciennes een nieuwe kater.