Pro League en KBVB richten gezamenlijk agentschap stadion op

Koen Donvil
| 9 reacties
Pro League en KBVB richten gezamenlijk agentschap stadion op
Foto: © SC

Deze week verschenen er heel wat berichten omtrent een nieuw voetbalstadion in Brussel. De Pro League was bezorgd omtrent de rol van de voetbalbond in dit dossier en nam meteen contact op met de KBVB. Steven Martens bevestigde dat de KBVB financieel niet zal tussenkomen.

In een officieel persbericht meldde de Pro League dat ze volledige transparantie en openheid van de voetbalbond verwacht. Dit om de competitieve balans te blijven waarborgen. Het dossier in Brussel kan enkel een initiatief zijn van RSC Anderlecht, maar de KBVB kan klant worden als huurder.

Voorts drukte de Pro League haar wens uit dat alle FIFA-gehomologeerde stadions in België in aanmerking blijven komen voor de thuiswedstrijden van de Rode Duivels. Er werd ook besloten om samen met de Belgische voetbalbond een stadion agentschap op te richten. Dit agentschap zal alle projecten van alle clubs uit de Pro League faciliteren. Elke club zal er gebruik van kunnen maken.

Michel Dupont, voorzitter van de Pro League, gaf tot slot nog mee dat alle nieuwe of bestaande projecten die bijdragen tot een gebruiksvriendelijkere voetbalervaring voor fans en gezinnen, worden toegejuicht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties