Groep L: Gelijkspel volstaat voor AZ voor groepswinst

Caroline Tonnelier

AZ heeft in een rechtstreeks duel met PAOK Saloniki de groepswinst binnengehaald in groep L. Het werd 2- 2 in Griekenland, voldoende voor de eerste plaats.

Debuut Yves De Winter

Beide coaches begonnen met een behoorlijk vertimmerd elftal aan de wedstrijd. Zowel PAOK Saloniki als AZ waren immers al zeker van de volgende ronde.  Onder de lat maakte Yves De Winter zijn debuut en de Belgische doelman kwam goed weg toen hij de bal inleverde bij een tegenstander. De Griek kon gelukkig niet profiteren. Na ruim een halfuur kwamen de Nederlanders op voorsprong via verdediger Lam. Zes minuten later hing de verdiende gelijkmaker al tegen de netten. Lucas bracht vanop de strafschopstip de bordjes in evenwicht.

In het begin van de tweede helft kregen de bezoekers enkele kansen op de 1-2, maar het was wachten tot minuut 71 alvorens de ploeg uit Alkmaar effectief terug op voorsprong kwam. Gorter zorgde, ook al vanop de elfmeter, voor de tweede bezoekende treffer. AZ leek met drie punten te kunnen vertrekken vanuit Athene, maar uiteindelijk besliste invaller Pozoglou daar in blessuretijd nog anders over.

Maccabi sluit in schoonheid af

Maccabi Haifa en Shakhter wilden graag hun Europees avontuur afsluiten met een overwinning. Geen van beide teams was er tot nog toe in geslaagd een driepunter te pakken. Kort voor de rust zag het er goed uit voor de bezoekers, toen de pas ingevallen Cañas Shakhter via een penalty op voorsprong bracht. Uiteindelijk was het echter toch Maccabi dat aan het langste eind trok. In het laatste kwart van de wedstrijd keerden Gozlan en Abuhazira de situatie nog om.