Top&Flop Bossut & Been

Bossut & Been
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Sammy Bossut

Meer dan een halfuur had Sammy Bossut tegen Lierse niets om handen, maar daarna werd hij in een kwartier de man van de match en misschien wel de speeldag. "Echt heel erg sterk" was de algemene teneur uit de tribunes. Voor de tweede keer in drie weken pakte de doelman van Essevee een strafschop. Kon je bij de elfmeter van Santini nog twijfelen of hij wel goed genoeg getrapt was, dan was zijn redding op de penalty van Losada gewoon zondermeer goed. Op dat moment wist je al dat hij de nul zou gaan houden, wat Bourabia, Corstjens, Losada en Hoefkens nog probeerden.

Frederik Vanderbiest

Terwijl er alweer enkele trainers op de spreekwoordelijke wip zaten of zitten in de Jupiler Pro League, is de man waarvan niemand had verwacht dat hij het ging uitzingen tot Nieuwjaar stilaan de held van de Belgische Kust en misschien zelfs de hele pintjesliga. Vanderbiest pakt in zijn eigen stijl ondertussen toch uit met een 12 op 15 en zo lijkt Oostende stilaan zeker te zijn van de redding. 

De weerbaarheid van Charleroi

Charleroi kwam tegen Club Brugge 0-2 achter. Match gespeeld denken veel ploegen dan, maar niet het mentaal sterke Charleroi. Onder impuls van een alweer sterke Kaya bleef het druk zetten en dat leverde uiteindelijk op. En het puntje dat de Henegouwers pakten, hadden er zelfs nog even goed drie kunnen zijn, want in de tweede helft was de thuisploeg gewoon beter dan Blauw-Zwart.

FLOP

De tactiek van Mario Been

Mario Been probeerde tegen Standard opeens op een nieuwe manier te gaan voetballen. Ons lijkt het geen goede zaak om net in een topper van systeem te gaan veranderen, het resultaat was er dan ook naar. Of zoals Jelle Vossen het zei na de wedstrijd: "Je kan Anele ook een middenvelder noemen. Buffel en Camus moesten naar binnen knijpen. Voor mij is dat lastig, want dan nemen zij de ruimte in."

Ondoeltreffendheid bij OH Leuven en Mechelen

OH Leuven en KV Mechelen speelden dit weekend vrij aanvallend voetbal. Toch konden ze in eigen huis beiden niet winnen. Belangrijkste reden daarvoor was de onmacht voorin bij beide teams. Mokulu, Junker, Cordaro & Destorme vonden geen gaatje in de muur van Waasland-Beveren, Kostovski en Ogunjimi misten voor OH Leuven kansen die een collega-redacteur er met zijn ogen dicht zou intrappen. En dat is nota bene een basketter van opleiding.

Jérémy Taravel

Zelden een speler met zo weinig zin aan een wedstrijd zien beginnen. Ok, Taravel moest op de linksachter postvatten, maar dan nog: een duel om plek zes noopt tot inzet en voor de speler leek zelfs een klein spurtje op een haalbare bal te veel moeite. Tijdens de rust werd hij dan ook terecht vervangen.

Ongeluksvogel van de week: Jordan Lukaku

Jordan Lukaku beleefde in het begin van de wedstrijd tegen OH Leuven niet zijn beste momenten. Dat leidde halfweg de eerste helft zelfs tot een meer dan ongelukkige owngoal. Lukaku wou ontzetten en trapte pardoes in de eigen kooi, waarmee hij de vinger werd gewezen, al ging er geblunder bij andere Oostendse verdedigers aan vooraf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties