Roland Lamah: de 'kleine Belg' van Swansea

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Roland Lamah: de 'kleine Belg' van Swansea
Foto: © SC

Sinds begin dit jaar draagt hij het shirt van Swansea: Roland Lamah. Veel plezier beleefde onze landgenoot echter nog niet aan zijn overstap naar de Premier League.

In tegenstelling tot heel wat andere Belgen in Engeland, komt Lamah nauwelijks van de bank bij Swansea. In Spanje maakte hij anderhalf jaar het mooie weer bij Osasuna, waar hij een absolute vaste waarde was.

Maar in Engeland lijkt het maar niet te lukken voor de man die in 2007 Anderlecht verruilde voor Roda JC en daarna ook nog iets meer dan drie seizoenen uitkwam voor het Franse Le Mans. Vorig jaar verzamelde hij amper 150 minuten in de competitie (van januari tot mei, nvdr.) en dit jaar staat de teller maar net iets hoger: 167 minuten.

Blijven of niet?
Maar er is mogelijk beterschap op komst voor de linkspoot. In november bracht manager Michael Laudrup Lamah namelijk tot twee maal toe aan de aftrap, al moest hij zich deze maand tevreden stellen met twee invalbeurten. Maar het lijkt niet onwaarschijnlijk dat de flankspeler met de drukke kerstperiode in zicht op meer speelminuten mag hopen.

Wat als dat niet het geval is? Dan is het voor de carrière van Lamah mogelijk niet slecht om een transfer te verkiezen boven een verlengd verblijf in Wales. Een Drietal jaren geleden stond Lamah nog in de belangstelling van PSG, maar die club zal nu wellicht iets te hoog gegrepen zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties